Mesaj de felicitare pentru sportivii din Republica Moldova, transmis de Maia Sandu: „Munca sportivilor noștri trebuie răsplătită”

  • 06 Aprilie 13:55
Mesaj de felicitare pentru sportivii din Republica Moldova, transmis de Maia Sandu: „Munca sportivilor noștri trebuie răsplătită”

Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru luptătorul Victor Ciobanu care s-a calificat, ieri, 5 aprilie, la Jocurile Olimpice de la Paris, reușind să ajungă în finala turneului de calificare de la Baku. Președinta i-a felicitat, de asemenea, pe luptătorii echipei naționale de para-judo pentru victoriile de la Grand Prix-ul din Antalya. Oleg Crețul a reușit să aducă acasă încă o medalie de aur, iar Ina Cernei și Ion Basoc s-au clasat pe locul 5.

„Sportivii noștri reușesc să aducă nu doar medalii, dar și multă bucurie și recunoaștere internațională, de aceea munca lor trebuie răsplătită”, a menționat șefa statului.

Maia Sandu a precizat că pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris, Guvernul va acorda următoarele premii de performanță:

  • pentru medalia de aur - 3 milioane de lei;

  • pentru locul II - 2,6 milioane de lei;

  • pentru locul III - 2 milioane de lei;

  • pentru locurile IV-VIII - între 600 și 200 de mii de lei.

„Cunoaștem că în spatele fiecărui olimpic se află o echipă mare de oameni. Antrenorii și personalul medical vor primi, de asemenea, premii”, a mai subliniat Maia Sandu.

Președinta le-a urat succes tuturor sportivilor deja calificați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris 2024, printre ei și Oleg Crețul cu Ion Basoc.

„Iar pentru cei care urmează să se califice în lunile următoare, ținem pumnii strânși. Suntem alături de voi și credem în victoria voastră”, a punctat șefa statului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău