Mesaj de apreciere pentru cetățenii Republicii Moldova, transmis din partea Papei de la Roma

  • 22 Iunie 17:24
Mesaj de apreciere pentru cetățenii Republicii Moldova, transmis din partea Papei de la Roma

Criza refugiaților și efortul moldovenilor de a-i ajuta pe cei fugiți de războiul din țara vecină a fost subiectul-cheie al întrevederii dintre Președinta Maia Sandu și Arhiepiscopul Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în Republica Moldova cu reședința la București.

Reprezentantul Sfântului Scaun a venit la Chișinău pentru a transmite personal șefei statului aprecierea Papei Francisc pentru solidaritatea și generozitatea de care cetățenii noștri au dat dovadă față de refugiații din Ucraina.

Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru cuvinte calde și a menționat că acest efort este, înainte de toate, al cetățenilor Republicii Moldova, care au răspuns imediat la nevoia celor pomeniți în dificultate.

De asemenea, șefa statului a apreciat ajutorul primit în această perioadă de țara noastră prin intermediul organizațiilor caritabile ale Vaticanului.

Pe final, Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru felul în care liderul spiritual al Bisericii Catolice promovează ideea de pace și dialog între civilizații și popoare, și și-a reiterat convingerea că războiul trebuie să înceteze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
28,3
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:5,66 m/s
Tue
25
Wed
26
Thu
26
Fri
23
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău