Mesaj al secretarului de stat american, Mike Pompeo, de Ziua Națională a României

  • 01 Decembrie 2018 09:39
Mesaj al secretarului de stat american, Mike Pompeo, de Ziua Națională a României

Secretarul de stat american Mike Pompeo a transmis, în numele Guvernului Statelor Unite, un mesaj adresat României de Ziua Națională.

„În această zi sărbătorim, alături de toți românii, 100 de ani de la crearea României moderne și reflectăm asupra prieteniei noastre și a parteneriatului nostru strategic”, afirmă Mike Pompeo în mesajul publicat pe site-ul Departamentului de Stat.

„România este un puternic aliat al Statelor Unite și îi apreciem contribuția la securitatea globală prin intermediul apartenenței sale la NATO, dar și prin participarea sa la misiunile internaționale în Afganistan și Irak. Apreciem, totodată, sacrificiile pe care România le-a făcut. Salutăm inițiativele României la nivel regional, cum ar fi securitatea Mării Negre”.

Mesajul de felicitare se încheie cu asigurarea că Statele Unite vor rămâne alături de România în eforturile de susținere a valorilor democratice și a domniei legii, care sunt esența relației dintre cele două țări și baza creșterii economice și prosperității, transmite Radio România Actualități.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:5,14 m/s
Sat
19
Sun
17
Mon
13
Tue
16
Wed
20
Arhivă Radio Chișinău