Merkel și Macron discută cu șefii instituțiilor UE despre noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie

  • 20 Decembrie 2020 18:40
Merkel și Macron discută cu șefii instituțiilor UE despre noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie

Președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Angela Merkel au avut duminică discuții telefonice cu șefii principalelor instituții ale UE despre situația creată în urma confirmării unei noi tulpini de coronavirus în Marea Britanie, notează Agerpres.

Potrivit unor surse de la Palatul Elysee, citată de agenția DPA, Macron și Merkel au avut convorbiri cu președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen și cu președintele Consiliului European, Charles Michel.

Potrivit agenției EFE, un reprezentant al Ministerului de Externe francez a declarat la postul public France Télévisions că Franța dorește o poziție europeană coordonată în această chestiune și speră că o decizie în acest sens să poată fi anunțată încă de astăzi.

De asemenea, Emmanuel Macron a convocat pentru duminică seară o reuniune a consiliului național de apărare al Franței. Președintele francez are el însuși COVID-19 și se află în izolare, starea sa fiind ''stabilă'', potrivit unui anunț al Palatului Elysee.

Între timp, Austria a anunțat de asemenea că va suspenda zborurile către și dinspre Marea Britanie, decizii similare fiind luate până în prezent de Belgia, Olanda și Italia. Germania a anunțat că examinează de asemenea o posibilă suspendare a acestor zboruri.

Guvernul britanic a decis instituirea nivelului maxim de restricții antiepidemice la Londra și într-o parte a Angliei, unde noua tulpină de coronavirus, care este mai contagioasă, a provocat a creștere semnificativă a numărului noilor cazuri de COVID-19.

Consilierul științific al guvernului de la Londra, Patrick Vallance, a declarat sâmbătă că noua tulpină a virusului SARS-CoV-2 a apărut la jumătatea lunii septembrie la Londra sau în comitatul Kent, iar în prezent tinde să devină forma ''dominantă'' în Marea Britanie și a provocat o creștere puternică a spitalizărilor în decembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău