Merkel merge vineri la Paris pentru a discuta cu Macron despre viitorul UE

  • 17 Ianuarie 2018 15:48
Merkel merge vineri la Paris pentru a discuta cu Macron despre viitorul UE

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va efectua vineri o vizită de lucru la Paris pentru a discuta cu președintele francez Emmanuel Macron despre viitorul Uniunii Europene, a anunțat, miercuri, Palatul Elysee, relatează site-ul agenției de presă Reuters.

Potrivit anunțului Administrației Prezidențiale franceze, cei doi lideri vor discuta despre viitorul Uniunii Europene, dar și despre prioritățile pe termen scurt ale Blocului comunitar.

Cu o zi mai devreme de întâlnirea dintre Merkel și Macron, Peter Altmaier, ministrul de Finanțe al Germaniei, și omologul său francez Bruno Le Maire vor avea o întâlnire de lucru pentru a discuta despre cooperarea pe plan economic dintre cele două state.

În urmă cu câteva luni, Emmanuel Macron a înaintat propuneri în sensul reformării Uniunii Europene, pledând pentru intensificarea cooperării în domeniul apărării, imigrației, politicilor fiscale, economice și sociale. El a cerut înființarea unui buget comun al zonei euro, dar și crearea unui post de ministru UE al Finanțelor.

Printre numeroasele propuneri ale președintelui Franței se numără înființarea "unei forțe militare de intervenție", crearea unui buget militar comun până în anul 2020, lansarea unei agenții europene pentru informații în scopul combaterii terorismului și stimularea "inovațiilor radicale" în economie.

Sursa: MEDIAFAX

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău