Merkel: Regimul de încetare a focului în Ucraina continuă să fie încălcat

  • 13 Mai 2015 19:00
Merkel: Regimul de încetare a focului în Ucraina continuă să fie încălcat

Regimul de încetare a focului în estul Ucrainei, regim cerut de acordurile de pace de la Minsk, continuă să fie încălcat în mod sistematic.

Declarația a fost făcută de cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, în timpul conferinței de presă susținute împreună cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, aflat în vizită oficială la Berlin, informează DW și Unian.

'Ținând cont de acordurile încheiate în februarie, la Minsk, trebuie să recunoaștem că nu am ajuns în punctul în care am fi dori să fim. O încetare totală a focului tot nu s-a reușit', a constatat Merkel.

Totodată, Angela Merkel a declarat că, în drumul său spre UE, Ucraina a demonstrat că merită toată susținerea, iar Berlinul este gata să o acorde. 'Considerăm relațiile germano-ucrainene unele minunate. Guvernul federal încearcă să ajute reconstrucția economică a Ucrainei', a spus Merkel.

La rândul său, Petro Poroșenko a dat asigurări că Ucraina depune toate eforturile pentru a pune în aplicare toate cele 13 puncte ale acordurilor de pace de la Minsk, a obține stabilirea regimului de încetare totală a focului și retragerea armelor grele de la linia de confruntare.

Președintele ucrainean efectuează o vizită oficială de două zile în Germania, în timpul căreia va discuta despre relațiile bilaterale, dar și despre rezultatele vizitei Angelei Merkel la Moscova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău