Memorandum de cooperare în agricultură, semnat între Republica Moldova și Ungaria. Vladimir Bolea: „Reprezintă formalizarea unor relații extrem de bune între doua state”

  • 04 Aprilie 13:41
Memorandum de cooperare în agricultură, semnat între Republica Moldova și Ungaria. Vladimir Bolea: „Reprezintă formalizarea unor relații extrem de bune între doua state”

Un memorandum de cooperare în domeniul agriculturii a fost semnat astăzi între Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova și cel din Ungaria. Acordul prevede colaborarea mai strânsă și mai eficientă între cele două țări în domeniul agricol și al industriei alimentare, precum și deschiderea de noi oportunități pentru producătorii agricoli. Cu această ocazie, ministrul ungar al agriculturii  Istvan Nagy s-a aflat astăzi la Chișinău și a exprimat susținerea țării sale, care preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, pentru parcursul european al R. Moldova, transmite Radio Chișinău

În cadrul ceremoniei de semnare a Memorandului, Ministrul Agriculturii al Ungariei, Istvan Nagy, și-a manifestat interesul pentru o mai strânsă și mai eficientă colaborare cu Rep. Moldova în domeniul agricol și al industriei alimentare. Totodată el a exprimat susținerea țării sale pentru parcursul european al R. Moldova.

 „Acest memorandum asigură ca relațiile dintre cele două țări să fie bune, așa încât să se extindă investițiile în Rep. Moldova. Am exprimat dlui ministru intenția Ungariei de a sprijini cu toate mijloacele aderarea Rep. Moldova la UE. Am menționat că, începând ca de la 1 iulie, Ungaria preia președinția Uniunii Europene, perioadă în care va acorda tot sprijinul Rep. Moldova în procesul de integrare UE”, a declarat Istvan Nagy.

Semnarea acestui Memorandum reprezintă un pas important pentru agenții economici din Ungaria care-și desfășoară activitatea în Rep. Moldova, a subliniat ministrul Agriculturii de la Chișinău, Vladimir Bolea. Oficialul a atras atenția și la importurile de animale și produse animale din Ungaria.

 „De-a lungul celor 32 de ani de independență a Rep. Moldova,  relațiile diplomatice, bilaterale, interumane între Rep. Moldova și cetățenii din Ungaria au fost într-o continuă creștere - de la foarte bine spre excelent, lucru care ne bucură foarte mult. Semnarea Memorandumului nu reprezintă nimic altceva decât formalizarea unor relații extrem de bune între doua state, două ministere, două guverne”, potrivit lui Vladimir Bolea.

 Ministrul Vladimir Bolea a precizat, în acest context, că urmează să participe la deschiderea evenimentului de preluare de către Ungaria a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, moment în care va avea posibilitatea să vorbească despre situația din domeniul agricol a Rep. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:6,69 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău