Membrul CSM, Iulian Muntean, anunță că ar putea demisiona

  • 22 Septembrie 15:14
Membrul CSM, Iulian Muntean, anunță că ar putea demisiona

Membrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Iulian Muntean, a anunțat astăzi că va depune cerere de demisie din funcție, după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora acesta ar fi figurat într-un proces penal de corupție, transmite MOLDPRES.

„Pentru a nu compromite activitatea CSM, cred că îmi voi depune Cererea de demisie la Secretariatul Parlamentului”, a anunțat Muntean, scrie sursa citată.

Acesta a precizat că pentru a participa la concursul de selectare al membrilor CSM, „a depus cazierul judiciar curat”. „Chestionarul privind integritatea etică l-am completat. Mai mult, am semnat și am dat explicit acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal, neavând nimic de ascuns. La întrebarea nr.1. „Ați fost vreodată parte la vreo cauză civilă, contravențională sau penală?” din Chestionar, răspunsul dat de mine a fost DA, cu indicarea tuturor cauzelor existente și care se regăseau în baze de date. Despre cazul în cauză, am fost informat de către avocat că a fost clasat și nu trebuie menționat nicăieri. Cazul trebuie uitat”, a afirmat Muntean.

Iulian Muntean a fost numit de Parlament în calitate de membru al CSM pe 7 septembrie curent. Ulterior, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora Muntean ar fi învinuit într-un proces penal de corupție. În aceste condiții, ministrul Justiției a declarat că „retragerea sau demisia” lui Iulian Muntean „se impune”, iar membrii CSM au emis o declarație în care au menționat că „soluția optimă pentru Iulian Muntean ar fi depunerea cererii de demisie”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
5,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:2,57 m/s
Sun
5
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
0
Arhivă Radio Chișinău