Membrii și simpatizanții Partidului Șor au organizat astăzi o acțiune de protest la Președinție

  • 02 Septembrie 2022 13:50
Membrii și simpatizanții Partidului Șor au organizat astăzi o acțiune de protest la Președinție

Membrii și simpatizanții Partidului Șor au organizat astăzi o acțiune de protest la Președinție, cerând demisia șefei statului, Maia Sandu. Membrii partidului au acuzat guvernarea că face presiuni asupra liderilor opoziției.

De la Președinție, manifestanții au pornit spre Centrul Național Anticorupție, unde ar fi fost reținute două reprezentante ale Partidului Șor.

Contactată de IPN, procurorul Mariana Cherpec, responsabilă de comunicarea Procuraturii Generale cu reprezentanții mass-media, a confirmat perchezițiile în dosarul finanțării ilegale a formațiunii, însă a precizat că detalii vor fi oferite după finalizare acțiunilor de urmărire penală.

În luna iulie, a fost intentată o cauză penală pentru finanțarea ilegală a Partidului Șor, în acest dosar fiind reținută și deputata Marina Tauber. Potrivit procurorilor  formațiunea ar fi acceptat conștient bani din partea unei grupări criminale. Banii erau folosiți în interes de partid, dar și pentru onorarii pentru artiști, și pentru organizarea de proteste. Banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare erau folosite diverse canale de finanțare prin Dubai, Viena, Monaco, notează IPN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău