Membrii Partidului „ȘOR” nu vor putea participa la alegeri pentru o perioadă de cinci ani. Decizia Curții Constituționale

  • 20 Septembrie 2023 08:16
Membrii Partidului „ȘOR” nu vor putea participa la alegeri pentru o perioadă de cinci ani. Decizia Curții Constituționale

Curtea Constituțională a sistat examinarea sesizării Partidului „Șor”, declarat neconstituțional, cu privire la restricționarea participării la alegeri pentru o perioadă de până la cinci ani, după ce în aprobarea deciziei s-a constatat o paritate de voturi, transmite Radio Chișinău.

Magistrații constituționali au reluat marți, 19 septembrie, examinarea acestei sesizări, iar în seara zilei Curtea a anunțat că la adoptarea hotărârii au fost două voturi pentru admiterea sesizării și alte două pentru respingerea ei. Astfel, procesul privind controlul constituționalității prevederilor contestate din Codul electoral a fost sistat.

Prezenta hotărâre este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

 

Pe parcursul zilei, membri și simpatizanți ai fostului partid al oligarhului fugar Ilan Șor au manifestat în fața Înaltei Curți împotriva legii adoptate de Parlament, în iulie, care prevede că membrii partidelor declarate neconstituționale nu pot fi aleși pe o perioadă de la trei la cinci ani. La manifestație a participat și deputata Marina Tauber, cercetată în două cauze penale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău