Membrii Guvernului au participat la Ziua națională a înverzirii plaiului. Maia Sandu: Ne propunem ca rata de împădurire să ajungă la 16% în 2030

  • 26 Octombrie 2019 16:09
Membrii Guvernului au participat la Ziua națională a înverzirii plaiului. Maia Sandu: Ne propunem ca rata de împădurire să ajungă la 16% în 2030

Astăzi, de Ziua națională a înverzirii plaiului, Prim-ministrul Maia Sandu, împreună cu membrii cabinetului și angajații Cancelariei de stat, au  renunțat la odihna în zi de week-end și au participat la plantarea copacilor, în cadrul campaniei naționale „Un arbore pentru dăinuirea noastră”, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Maia Sandu a apreciat implicarea sporită a colegilor în cadrul campaniei și a subliniat importanța împăduririi Republicii Moldova, întrucât rata actuală este de aproximativ 11%, fiind cea mai mică din țările din regiune.

„Ne propunem până în anul 2030 să ajungem cel puțin la 16%. Rezolvarea problemelor de mediu este o prioritate pentru Guvern și, în mod specific, creșterea suprafețelor de împădurire. În acest sens, o să mobilizăm resurse externe, suplimentare, proiecte cu finanțare externă. Este bine să explicăm și copiilor cât de important este mediul pentru noi, pentru că de suprafața de pădure, depinde și calitatea aerului, și protecția solului, și a apelor. Sper să avem mai multe campanii similare, să ne solidarizăm cu toți cetățenii și să facem lucruri pentru binele comunității”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, Prim-ministrul a precizat că Guvernul este implicat și în soluționarea altor probleme de mediu, precum lipsa stațiilor de epurare și gestionarea deșeurilor solide. În acest sens, a fost semnat un acord cu BEI și BERD, care oferă finanțare pentru construcția a trei platforme mari de colectare a deșeurilor: în municipiul Chișinău, la Cahul și la Bălți. Proiectul va fi realizat în două etape și are o valoare totală de 200 milioane de euro.

Anul acesta, Agenția „Moldsilva” a pregătit pentru plantare 14 milioane de puieți de 60 de specii. „Un arbore pentru dăinuirea noastră” este principala campanie națională de plantare a arborilor în Republica Moldova, care, în acest an, este marcată pentru al 24-lea an consecutiv și are scopul de a mobiliza cetățenii, colectivele instituțiilor publice și private, la înverzirea țării noastre. Campania se va desfășura începând cu data de 26 octombrie și va dura până la sfârșitul lunii noiembrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău