Membrii Consiliului Suprem de Securitate se întrunesc într-o ședință

  • 07 Martie 2018 08:59
Membrii Consiliului Suprem de Securitate se întrunesc într-o ședință

Ședința Consiliului Suprem de Securitate urmează să se desfășoare, începînd cu această oră, la Reședința de Stat. Pe agendă figurează mai multe subiecte printre care „raportul Kroll-2”, semnarea declarațiilor de unire cu România de mai multe localități din țară, Proiectul Strategiei Naționale de apărare, inclusiv ultimele declarații ale ministrului apărării Eugen Sturza cu privire la intenția și necesitatea procurării armelor letale.

Ședința Consiliului Suprem de Securitate are loc în lipsa reprezentanților Guvernului și Parlamentului, cu excepția bașcanului Găgăuziei Irina Vlah, care este și membră a Guvernului. La ședință participă 12 din cei 17 membri.

Partidul Democrat le-a recomandat, ieri, membrilor Guvernului și Parlamentului care fac parte din componența Consiliului Suprem de Securitate să nu participe la ședința convocată  de  Igor Dodon.

Liderul PDM, Vlad Plahtoniuc a declarat că ședința ar fi fost programată pentru o zi în care primele persoane în stat nu pot să participe la întrunire, iar membrii Consiliului de Securitate nu au fost anunțați despre ordinea de zi, fiind publicate doar informații în presă.

Astfel, PDM le-a solicitat membrilor Guvernului și Parlamentului să-i ceară lui Igor Dodon să convoace Consiliul Suprem de Securitate pentru o altă zi.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău