Membrii Comisiei de evaluare a lucrărilor nega că au greșit în testele de BAC la fizică

  • 27 Iulie 2017 18:08
Membrii Comisiei de evaluare a lucrărilor nega că au greșit în testele de BAC la fizică

Membrii Comisiei republicane de evaluare a lucrărilor de Bacalaureat la fizică susțin că testele au fost formulate fără greșeli, iar conținutul lor corespunde programului școlar.

Potrivit Comisiei, problemele despre care unii profesori din licee și elevi au acuzat că erau irezolvabile, erau, de fapt formulate laconic și clar, au mai spus membrii Comisiei, într-o conferință de presă.  Președintele Comisiei de evaluare, Viorel Dușciac.

„Problemele 7 și 9, profil real, precum și problema 8, profil umanist sunt formulate fără greșeli și pot fi rezolvate în cadrul condițiilor fizice descrise în textele acestora. Rezolvările acestor probleme propuse de autori sunt corecte din punct de vedere fizic”.

Ieri, Ministerul Culturii, Educației și Cercetării au anunțat că 54 de elevi care au susținut în acest an examenul de bacalaureat la fizică vor primi note majorate cu un punct, după ce lucrările acestora au fost reevaluate. Lucrările elevilor au fost reevaluate de o comisie specială, instituită în cadrul Ministerului Educației, după ce s-a constatat că examenul de bacalaureat la fizică conținea probe formulate eronat și, deci, imposibil de rezolvat.

În ultimii ani, tot mai puțini elevi aleg să susțină Bacalaureatul la fizică. Potrivit Comisiei, în acest an, din circa 19 000 de candidații la examenul de bac, doar 187 au ales să susțină examenul la fizică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău