Ambasadorul României la Moscova a depus o coroană de flori la Piatra Solovetsky, în memoria lui Alexei Navalnîi

  • 20 Februarie 18:48
Ambasadorul României la Moscova a depus o coroană de flori la Piatra Solovetsky, în memoria lui Alexei Navalnîi

Ambasadorul României la Moscova, Cristian Istrate, a depus marți o coroană de flori la Piatra Solovetsky, un monument al victimelor represiunii politice, în memoria morții opozantului rus Alexei Navalnîi. „Gândurile noastre se îndreaptă către familia acestuia și către toți oamenii din Rusia care tânjesc după democrație, libertate și demnitate”, arată mesajul postat pe contul rețelei X al Ministerului Afacerilor Externe.

„La instrucțiunile Ministerului Afacerilor de Externe român, ambasadorul României la Moscova a depus flori la Piatra Solovetsky, pentru a omagia moartea neașteptată și șocantă a lui Alexei Navalnîi. Gândurile noastre se îndreaptă către familia acestuia și către toți oamenii din Rusia care tânjesc după democrație, libertate și demnitate”, arată o postare pe pagina X, fostă Twitter a MAE, scrie Digi24.

Pe 16 februarie, opozantul rus, adversarul numărul unu al lui Vladimir Putin, a murit, la vârsta de 47 de ani, într-o închisoare din Arctica, în regiunea Iamal, unde ispășea 19 ani de închisoare.

El era încarcerat după ce s-a întors în Rusia, la începutul lui 2021, iar starea sănătății i s-a deteriorat în ultimele luni. Potrivit serviciilor penitenciare ruse (FSIN), Aleksei Navalnîi a murit vineri, după ce i s-a făcut brusc rău, „în urma unei plimbări”.

Vladimir Putin nu a făcut nicio declarație despre moartea lui Aleksei Navalnîi, cu o lună înaintea alegerilor prezidențiale ruse, în urma cărora acesta urmează să rămână la Kremlin încă șase ani.

Trupul lui Aleksei Navalnîi va fi predat familiei sale doar după o examinare care va dura cel puțin 14 zile, au declarat apropiații acestuia, citând ceea ce au aflat de la anchetatorii ruși, în timp ce soția sa, Iulia, a anunțat că, deși are inima frântă, va continua lupta împotriva regimului Putin, deși apelul ei nu a fost difuzat în presa controlată de stat în Rusia, au relatat AFP și Reuters.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău