Melitopol - Militari ruși de rang înalt, uciși de partizani locali

  • 18 Mai 2022 09:42
Melitopol - Militari ruși de rang înalt, uciși de partizani locali

Administrația Militară Regională Zaporijjia a dezvăluit că în orașul Melitopol, aflat sub ocupație rusă, membrii mișcării locale de rezistență au lichidat mai mulți ofițeri ruși de rang înalt, scrie Rador.

Potrivit administrației, rușii din Melitopol nu fac publice datele despre moartea comandanților lor, însă, în ultima perioadă, au înăsprit controalele în oraș, încercând să-i identifice pe apărătorii ucraineni. "La Melitopol, partizanii au lichidat militari ruși de rang înalt. Invadatorii încearcă să ascundă această situație. Dar verifică intens vehiculele private, probabil, în căutarea partizanilor" - se arată în comunicatul conducerii regiunii Zaporijjia.

Potrivit locuitorilor din Melitopol, invadatorii și-au adus "șoptitori" în oraș, care răspândesc informații false și încearcă să influențeze opiniile cetățenilor, sugerându-le, în mod special, că "la începutul războiului, autoritățile ucrainene au cedat orașul" și că "Ucraina a abandonat Melitopolul, motiv pentru care nu mai au loc evacuări și nu se plătesc salariile".

De asemenea, localnicilor li se transmite că "dacă la Melitopol vor veni Forțele Armate ale Ucrainei, orașul va fi bombardat". "Toate aceste mesaje ale inamicului au ca scop doar să-i facă pe locuitorii Melitopolului să accepte să coopereze cu invadatorii și să nu mai aibă încredere în autoritățile ucrainene legitime" - a menționat administrația regională.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:2,57 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău