Melania Trump a cerut să fie tăiată o magnolie de peste 200 de ani din curtea Casei Albe

  • 28 Decembrie 2017 13:21
Melania Trump a cerut să fie tăiată o magnolie de peste 200 de ani din curtea Casei Albe

Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a cerut ca o magnolie de la 1800 din curtea Casei Albe să fie tăiată din cauză că este prea deteriorată și reprezintă un pericol pentru vizitatori, scrie The Independent.

Copacul Jackson Magnolia se află în partea de vest a clădirii și riscă să cadă, potrivit specialiștilor de la US National Arboretum, care au fost consultați de Casa Albă. 

CNN a scris că "structura copacului este compromisă și este sprijinit de un suport artificial". 

Copacul este prea bătrân și va fi îndepărtat la îndemnul specialiștilor de la National Arboretum. 

Magnolia este susținută "de un sistem de cabluri", potrivit documentelor transmise de agenție. Unele dintre aceste cabluri trec prin lemn și au început să distrugă structura copacului. 

Melania Trump "personal a revăzut raportul de la United States National Arboretum și s-a sfătuit cu staful ei pentru a vedea care sunt opțiunile", a transmis Casa Albă prin directorul de comunicare Stephanie Grisham pentru CNN.  

Ea a spus: "După ce au fost consultate toate documentele, prima doamnă consideră că au fost luate toate măsurile pentru a conserva copacul istoric fiind preocupată de siguranța vizitatorilor și a reprezentanților presei care adesea stau în fața magnoliei atunci când pleacă președintele cu elicopterul". 

Este cel mai bătrân copac de la Casa Albă, plantat în 1828 în timpul administrației fostului președinte Andrew Jackson. El a adus lăstarul de magnolie de la ferma familiei din Tennessee ca un omagiu adus soției sale Rachel.

Impunătorul copac ajunge până la etajul al doilea al Casei Albe, acolo unde locuiește familia Trump, și este unul dintre cei trei plantați în partea de vest a clădirii. 

O altă magnolie va fi plantată în locul acesteia după ce va fi tăiată săptămâna aceasta. Lemnul va fi conservat la cererea Melaniei Trump.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău