MEI | In legislația națională nu a fost transpusă directiva UE privind stocurile de urgență a produselor petroliere

  • 07 Noiembrie 2018 10:25
MEI |  In legislația națională nu a fost transpusă directiva UE privind stocurile de urgență a produselor petroliere

Ministerul Economiei și Infrastructurii recunoaște că până în prezent, în legislația națională nu a fost transpusă directiva UE privind crearea și menținerea stocurilor de urgență a produselor petroliere, considerat unul din elementele de bază pentru securitatea energetică a țării.

Și Secretariatul Comunității Energiei, citat de mold-street.com, constată că Republica Moldova tergiversează din motive necunoscute adoptarea unor astfel de prevederi și nu prezintă date referitor la stocurile de petrol și nici despre situația de pe piața petrolieră. Mai mult, țara noastră este codașa regiunii cu un grad de îndeplinire a angajamentelor de doar 10%.

Ministerul Economiei dă asigurări că în următoarea perioadă vor fi întreprinse măsuri suplimentare pentru aprobarea unui astfel de proiect de lege, care în prezent este încă la etapa de examinare.

Mai mult, pentru implementarea acestuia ar fi nevoie de peste 5 miliarde de lei, costuri ce ar urma să fie suportate de companiile ce dețin licența de import și comerț angro a produselor petroliere. Reprezentanții acestora susțin însă că de crearea și administrarea stocurilor ar trebui să se ocupe statul și nu companiile private.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău