Mega-miting organizat de Putin la Moscova. Participanții sunt aduși organizat și primesc câte 500 de ruble / Culorile galben și albastru, interzise

  • 22 Februarie 2023 15:02
Mega-miting organizat de Putin la Moscova. Participanții sunt aduși organizat și primesc câte 500 de ruble / Culorile galben și albastru, interzise

După discursul interminabil de ieri, în fața Parlamentului, președintele rus Vladimir Putin Acum, liderul de la Kremlin este așteptat la un megamiting cu 200.000 de participanți pe un stadion din Moscova. Potrivit unor surse, mulți oameni au fost aduși cu forța de la serviciu sau facultate, cu autobuze speciale. Spectacolul este organizat cu două zile înainte de împlinirea unui an de la debutul invaziei ruse în Ucraina și în ajunul Zilei Apărătorilor Patriei, scrie digi24.ro.

Participanții de la concert se înghesuie în toalete pentru a se încălzi, relatează msk1.ru. La Moscova, termometrele arată minus 12 grade, dar se resimt minus 18 grade. În jurul stadionului securitatea e asigurată de poliția călare, iar presa rusă a remarcat că până și caii au viziere.

O instituție guvernamentală din Moscova a forțat 70% dintre angajați să meargă la mitingul pro-război de miercuri de pe stadionul Lujniki din Moscova, unde urmează să vorbească președintele Vladimir Putin, scrie The Moscow Times, citat de hotnews.ro.

Potrivit Meduza, la concert vor participa figuranți care vor primi 500 de ruble, echivalentul a 6 dolari.

Între momentele artistice, prezetatorii au discursuri patriotice și ceartă țările occidentale pe care le acuză că atacă Rusia.

Cu o zi înainte pe un platou din apropierea stadionului ar fi fost instalat un gard metalic de trei metri, în spatele căruia se aflau camioane care arată ca niște vehicule militare, relatează o publicație rusească citată de Meduza.

Vizavi de stadionul Lujniki este un sistem de apărare antiaerian Pantsir-S1, relatează postul TV Rain.

„Studenții care doresc să participe la eveniment vor avea liber de la cursuri pentru întreaga zi”, se arată într-unul pliant. Un altul promite credite universitare și „mâncare și cadouri gratuite”. Un alt fluturaș spune că oamenii nu au voie să poarte galben sau albastru - culorile drapelului ucrainean.

Potrivit RIA Novosti, la concert sunt așteptate 200.000 de persoane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău