Mega captură de țigări în valoare de 1,5 milioane de euro pe ruta Germania-R. Moldova / video

  • 27 Noiembrie 2023 19:01
Mega captură de țigări în valoare de 1,5 milioane de euro pe ruta Germania-R. Moldova / video

Polițiștii români de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, din vestul României, au descoperit, la intrare în țară, într-un automarfar condus de un cetățean român, 1.120 de baxuri de țigări în valoare de 7.280.000 de RON, relatează serviciul de presă al Poliției de Frontieră a României.

În acest sfârșit de săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II - județul Arad s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un cetățean român, în vârstă de 45 de ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Conform documentelor însoțitoare ale mărfii, autocamionul circula pe ruta Germania - Republica Moldova, fiind încărcat cu hârtie.

La controlul specific, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, cantitatea totală de 1.120 de baxuri de țigări, în valoare totală de 7.280.000 de RON (1.456.000 euro).

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză, colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita prevăzută de lege, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun, mai relatează sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău