Medvedev cere ruperea relațiilor cu Polonia

  • 30 Aprilie 2023 11:00
Medvedev cere ruperea relațiilor cu Polonia

Dmitri Medvedev a cerut, sâmbătă, ruperea relațiilor diplomatice ale Poloniei cu Rusia, acuzând că la putere la Varșovia „sunt doar rusofobi”, iar Ucraina „este plină de mercenari polonezi care ar trebui exterminați ca niște șobolani împuțiți”.

Unul dintre cele mai ridicole personaje din cercul lui Putin, Medvedev a lansat din nou caracteristicile sale afirmații ultrabelicoase. De această dată, afirmațiile fostului locțiitor al lui Putin vin ca reacție la decizia de sâmbătă a autorităților poloneze de a confisca clădirea liceului rus din Varșovia. Declarațiile lui au fost distribuite de agenția rusească Tass, conform News.ro.

„Nu văd niciun sens în menținerea relațiilor diplomatice cu Polonia. Acest stat nu trebuie să existe pentru noi atâta timp cât la putere nu sunt decât rusofobi, iar Ucraina este plină de mercenari polonezi, care ar trebui exterminați fără milă ca niște șobolani împuțiți”, a scris Medvedev în engleză și în poloneză, conform sursei citate.

Andrei Ordaș, ministru-consilier la ambasada rusă din Polonia, a declarat pentru agenția din Rusia că autoritățile poloneze au cerut ca personalul școlii rusești de la ambasada din Varșovia să părăsească clădirea până sâmbătă la ora 19:00.

Ministerul rus de externe a precizat că Rusia consideră că intruziunea autorităților poloneze în școala ambasadei ruse din Varșovia reprezintă o încălcare flagrantă a Convenției de la Viena din 1961 și o altă imixtiune în proprietatea diplomatică rusească din Polonia.

Diplomația lui Putin a precizat că demersurile Poloniei nu vor rămâne fără un răspuns ferm al Kremlinului și fără consecințe pentru guvernul de la Varșovia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,6 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău