Medvedev amenință din nou Ucraina cu arme nucleare

  • 01 Noiembrie 2022 18:41
Medvedev amenință din nou Ucraina cu arme nucleare

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a anunțat că eliberarea teritoriilor Ucrainei este un „motiv direct” pentru ca Rusia să folosească arme nucleare, potrivit publicației ucrainene Pravda.

Ce a scris Medvedev pe Telegram, potrivit G4Media:

  • „Teza binecunoscută a țărilor occidentale este „nu se poate permite Rusiei să câștige războiul”. Dar ce înseamnă cu adevărat acest lucru?
  • Urmează o simplă logică formală. Dacă Rusia nu câștigă, atunci, evident, Ucraina va câștiga.
  • Scopul Ucrainei în război a fost declarat de regimul de la Kiev: să recupereze toate teritoriile care i-au aparținut anterior.
  • Adică, să le smulgă de la Rusia. Aceasta este o amenințare la adresa existenței statului nostru și [ar însemna] dezintegrarea Rusiei de astăzi.
  • Și asta înseamnă că este un motiv direct pentru aplicarea clauzei 19 din principiile de bază ale politicii de stat a Federației Ruse privind descurajarea nucleară”.

În același timp, politicianul rus susține că, acționând astfel, Ucraina „planifică un conflict nuclear”: „Ce este aceasta, dacă nu o provocare directă a unui război mondial care implică arme nucleare?”

Potrivit lui Medvedev, țările occidentale împing lumea spre un război mondial.

El a mai declarat că „doar victoria completă și finală a Rusiei este o garanție împotriva unui conflict global”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău