Medvedev a admis aderarea Republicii Moldova la UE prin crearea "unei noi Românii Mari"

  • 25 Iunie 2022 13:16
Medvedev a admis aderarea Republicii Moldova la UE prin crearea

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev, consideră posibilă nu intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ci prin crearea "unei noi Românii Mari".

"Republica Moldova s-a așezat la coada lungă la intrarea în UE, întinsă pe decenii. Drum bun! Doar că se vrea mai repede. De aceea mult mai de actualitate devine o altă modalitate de obținere a calității de membru în UE: crearea unei noi Românii Mari", a scris politicianul astăzi pe rețeaua de socializare Telegram, răspunzând la întrebarea agenției Tass cât de repede va putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană.


El a arătat că "politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova". Medvedev a reamintit faptul că acum acest lucru se petrece în sensul direct al cuvântului.

"Deputații au încheiat prima ședință comună din istorie a parlamentelor Republicii Moldova și României cu executarea unui dans în care s-au luat de mână. Arăta foarte amuzant", a remarcat Medvedev. "Însă onsecințele pot fi ceva mai puțin comice", a conchis vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău