Mediul de afaceri sesizează probleme privind implementarea învățământului dual în R.Moldova

  • 24 Octombrie 2020 14:13
Mediul de afaceri sesizează probleme privind implementarea învățământului dual în R.Moldova

Antreprenorii au sesizat autoritățile privind problemele pe care le întâmpină o dată cu implicarea în procesul de învățământ dual în țara noastră. Potrivit Confiderației Naționale a Patronatului din Moldova, din cauza unor chestii administrative, implicarea companiilor în acest proces este ineficientă și cauzează cheltuieli nejustificate, informează Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, problema este cauzată de înrolarea în rândurile Armatei Naționale a absolvenților. Potrivit antreprenorilor, această situație s-a acutizat în ultimii doi ani. Totodată, nu există alternative viabile pentru categoria dată de cetățeni. Potrivit datelor statistice publicate, circa 22% dintre absolvenți sunt înrolați imediat după finalizarea procesului de instruire sau chiar până la finalizarea contractului de ucenicie. În acest sens au fost cheltuiți peste 1,5 milioane lei.

Soluția imediată pe care o propun antreprenorii este de a permite și pentru acest tip de educație frecventarea catedrei militare. Totodată, Confederația Națională a Patronatului din Republica Moldova menționează că s-a adresat cu o solicitare către Ministerul Apărării și Ministerul Economiei și Infrastructurii pentru suportul instituțional în vederea identificării unor soluții viabile pentru depășirea situației, fapt ce ar permite investirea de către întreprinderi în învățămîntul dual și în continuare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău