Mediul de afaceri din România, alături de R.Moldova în lupta cu noul coronavirus

  • 22 Iunie 2021 17:55
Mediul de afaceri din România, alături de R.Moldova în lupta cu noul coronavirus

Agenția Națională pentru Sănătate Publică de la Chișinău a primit un lot de echipamente medicale de protecție din partea Grupului de companii Taparo din România, membru al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș, scrie InfoPrut.ro.

Donația, cu valoare de aproximativ 1,2 milioane de lei moldovenești, constă din măști chirurghicale tip II – 882.000, măști igienice – 118.000, măști FFP2 1504-10.880 și combinezoane impermeabile – 1000, notează sursa citată.

Lotul va fi repartizat subdiviziunilor teritoriale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, laboratoarelor regionale, dar și echipelor mobile pentru imunizare împotriva COVID-19.

„Ne exprimăm mulțumirea pentru acest gest de susținere și solidaritate la consolidarea capacităților sistemului medical din țară. Aceste echipamente de protecție vor asigura activitatea specialiștilor ANSP în condiții de siguranță pentru prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19”, a declarat Secretarul de Stat al Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Denis Cernelea.

Sergiu Harea, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, a vorbit despre disponibilitatea mediului de afaceri din R. Moldova care este deschis pentru a oferi tot sprijinul în lupta cu pandemia și desfășurarea procesului de imunizare, care este primordial pentru a continua activitatea companiilor din țară în condiții sigure și a reveni la normalitate după declinul înregistrat în anul precedent. În context, Harea a adus sincere mulțumiri Camerei de Comerț și Industrie Maramureș pentru colaborarea și susținerea continuă.

Vasile Guștiuc, directorul interimar al ANSP și-a exprimat recunoștința și a mulțumit pentru acest gest în contextul situației epidemiologice prin COVID-19, când eforturile întregii societăți trebuie să fie consolidate în combaterea răspândirii infecției.

Donația a fost realizată prin intermediul Asociației Profesionale Neguvernamentale de Asistență Socială ASSOC din România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:4,12 m/s
Sat
0
Sun
3
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău