Medicul-șef al Centrului Sănătate Publică Rezina va compărea pe banca acuzaților

  • 09 Noiembrie 2016 12:14
Medicul-șef al Centrului Sănătate Publică Rezina va compărea pe banca acuzaților

Medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică raionul Rezina va compărea pe banca acuzaților pentru neglijență în serviciu, soldată cu intoxicarea cu insecticid a mai multor elevi. Procurorii au finalizat urmărirea penală și au expediat instanței de judecată cauza penală, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, incidentul a avut loc pe 3 martie anul curent, la Liceul teoretic „Ion Creangă” din satul Cuizăuca, raionul Rezina, când o minoră a stricat, din neatenție, o fiolă cu insecticid de tip BI-58, care i-a fost transmisă de către mătușa acesteia. Ca rezultat, 17 elevi au fost internați în spital cu intoxicație cu insecticid.

Deși cunoștea despre acest caz, medicul-șef al Centrului de Sănătate Publică Rezina nu a emis o hotărâre de sistare a activității liceului până la excluderea oricărui risc și a admis revenirea elevilor la lecții. Ca urmare a inhalării vaporilor de insecticid, 36 de elevi ai liceului au fost internați în spitalul raional și Institutul Mamei și Copilului din Chișinău cu diagnoza „intoxicație cu insecticid”.

Imediat după acest caz, Procuratura raionului Rezina a pornit o cauză penală pe faptul încălcării regulilor de păstrare și transportare a pesticidelor sau a altor substanțe chimice, dacă aceasta creează pericolul cauzării de daune esențiale sănătății populației, care a provocat din imprudență îmbolnăvirea în masă a oamenilor.

Procurorii au înaintat Centrului Național de Sănătate Publică un demers privind suspendarea provizorie din funcție a inculpatului, care în prezent are interdicția de a părăsi localitatea. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la șase ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 10 ani.

Respectiva cauză penală a fost expediată pentru examinare Judecătoriei Rezina, unde pe rol se află și cauza penală de învinuire a mătușei elevei, acuzate de încălcarea regulilor de transportare și păstrare a substanțelor toxice, care a provocat, din imprudență, îmbolnăvirea în masă a elevilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău