Medicul moldovean rănit grav în accidentul naval din Tulcea va fi transportat la Chișinău

  • 07 Noiembrie 2016 12:30
Medicul moldovean rănit grav în accidentul naval din Tulcea va fi transportat la Chișinău

Medicul moldovean care a fost rănit cel mai grav în accidentul naval din Tulcea, și-a revenit din comă. Bărbatul, care încă se află în stare gravă, dar stabilă, urmează să fie transportat luni, 7 noiembrie, cu un echipaj SMURD la Chișinău.

Despre aceasta a anunțat șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, la ședința operativă de la Primăria capitalei, transmite IPN.

Mihai Moldovanu a menționat că cele șase persoane care au avut de suferit în urma accidentului naval participau la un simpozion organizat în România. Patru dintre ei cei răniți au primit îngrijiri medicale, dar nu au avut nevoie de internare. Alți doi medici de la Spitalul municipal „Sfânta Treime” au fost răniți mai grav. Unul dintre ei a ajuns la Institutul de Medicină Urgentă de la Chișinău, iar medicul care a fost în comă urmează să fie adus astăzi la Chișinău.

Accident naval s-a produs în seara de 3 noiembrie, în Tulcea, delta Dunării, România. La bordul uneia din cele două ambarcațiuni se aflau 14 persoane, cetățeni ai Republicii Moldova.

Presa românească scrie că polițiștii tulceni au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, cercetarea efectuându-se în prezent pentru faptă și nu împotriva unei persoane. Se cunoaște că unul dintre conducătorii celor două ambarcațiuni ar fi plecat de la locul accidentului la scurt timp după producerea acestuia. În urma cercetărilor efectuate, bărbatul, în vârstă de 49 de ani, a fost identificat pe raza municipiului Tulcea. Anchetatorii încearcă să stabilească motivul pentru care conducătorul ambarcațiunii a plecat de la locul accidentului, acesta urmând să fie audiat. De asemenea, se fac cercetări și pentru a se stabili dinamica accidentului și cine se face vinovat de producerea lui.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău