Medicul de la Spitalul Republican, care i-a reproșat unei paciente că nu vorbește limba română a fost sancționat. Decizia Comisiei de etică

  • 08 August 2023 16:20
Medicul de la Spitalul Republican, care i-a reproșat unei paciente că nu vorbește limba română a fost sancționat. Decizia Comisiei de etică

Medicul de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, care i-a reproșat unei paciente vorbitoare de limbă rusă că nu vorbește româna, a fost sancționat de Comisia de etică, a anunțat marți, 8 august, administrația instituției medicale.

Potrivit unui comunicat, „Comitetul de etică și deontologie al instituției medicale a examinat cazul sub toate aspectele și a constatat că pacienta a beneficiat de asistența medicală necesară, intervenția chirurgicală fiind realizată cu succes de către medicul vizat”.

La ședințele Comitetului de etică și deontologie au fost ascultate pozițiile părților implicate, iar pacienta a menționat că nu are pretenții față de medic și actul medical”, au transmis reprezentanții spitalului.

Prin urmare, Comitetul de etică și deontologie al Spitalului a constat „unele expuneri ale medicului care deviază de la normele de etică și deontologie”, prevăzute în Codul deontologic al lucrătorului medical și farmacistului și a decis aplicarea avertismentului, ca sancțiune, inclusiv participarea la instruiri suplimentare cu tematica „Etica și deontologia lucrătorului medical și a farmacistului”.

În același comunicat se menționează că medicul vizat a fost de acord cu decizia luată de Comitetul de etică. 

La mijlocul lunii iulie pe rețelele de socializare au apărut imagini video cu discuția dintre un medic-chirurg din secția ORL a Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din capitală și pacienta sa. Doctorul a întrebat-o de ce ea nu vorbește limba română, ci rusa, odată ce trăiește aici.

Ulterior, Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” a venit cu o reacție, exprimându-și dezacordul și „condamnând ferm mesajele care pot afecta pacienții”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău