Medicii reanimatologi de la Urgență susțin că le-au fost reduse salariile. Reacția administrației IMU

  • 16 Mai 2021 13:44
Medicii reanimatologi de la Urgență susțin că le-au fost reduse salariile. Reacția administrației IMU

Un grup de medici reanimatologi de la Institutul de Medicină Urgentă se plâng că le-au fost reduse considerabil salariile. Într-o scrisoare adresată autorităților, doctorii cer ca acestea să facă tot posibilul pentru păstrara echității în sistemul de salarizare a cadrelor medicale, transmite TV8.

Potrivit sursei citate, angajații medicali se arată indignați de reducerea „neîntemeiată și considerabilă” a salariilor din secția reanimare, dar și semnalează despre alte posibile micșorări salariale.

„Reducerea substanțială a salariului este o lovitură puternică pentru sistemul de sănătate a țării și distruge ultimele speranțe ale medicilor onești”, se arată în scrisoarea care datează din 11 mai și care a fost semnată de 19 medici.

„Acum un an, subsemnații ne-am antrenat în adevăratul război cu noul tip de virus Covid-19. respectând jurământul dat, am intrat în luptă fără reținere și condiții. Lăsând departe soții și soțiile, copiii și părinții, ne-am desprins de viața obișnuită, ca să ne facem datoria față de societatea noastră. Ne-am dedicat total unicului scop – salvării vieților a sute de oameni! Fiecare viață salvată o adăugăm la bucurie, cele pierdute – la tristețe și amărăciune. În această perioadă dificilă, statul a intervenit neașteptat cu o majorare a salariului subsemnaților. Da, salariul mărit nu concurează cu cel oferit în Europa sau România pentru aceeași muncă. Nici măcar nu întrece venitul unei manichiuriste sau vânzătoare într-un mall din R. Moldova. Însă, chiar și în așa cuantum, a fost o motivație în plus pentru continuarea conștiincioasă a muncii noastre. Efortul depus pentru realizarea misiunii noastre este enorm și rezultatele – pe măsură! De aceea, folosind această metodă, atragem atenția autorităților competente de a face tot posibilul pentru păstrarea echității în sistemul de salarizare a medicilor, fapt ce va determina învingerea definitivă a virusului Covid-19 și salvarea vieților omenești”, au scris medicii.

TV8 a solicitat o reacție de la directorul IMU, Gheorghe Ciocanu, care a explicat că reducerea salariilor medicilor din linia întâi în lupta cu noul coronavirus a fost o măsură necesară în contextul în care numărul bolnavilor de COVID – 19 s-a redus considerabil în ultimele săptămâni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,06 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău