Medicii din Laboratorul Bacteriologic din Bălți ajutați de Episcopia de Bălți (Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română)

  • 09 Mai 2020 15:09
Medicii din Laboratorul Bacteriologic din Bălți ajutați de Episcopia de Bălți (Mitropolia Basarabiei, Patriarhia Română)

Vineri, 8 mai 2020, PS Antonie, Episcop de Bălți, însoțit de PC părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălți și PC părinte Dorian Revenco, din cadrul Mitropoliei Basarabiei (Patriarhia Română) au făcut o vizită la Centrul de Sănătate Publică din Bălți (medic șef - Veaceslav Chișlari).

PS Antonie, împreună cu clericii însoțitori, a adus pentru medicii din Laboratorul Bacteriologic, care efectuează testele la Covid – 19 apă, suc, portocale, lămâi, biscuiți, lactate, dulciuri, cafea, ceai ș. a.

PS Antonie, adresându-se domnului Veaceslav Chișlari, între altele, a menționat: „Slujitorii Episcopiei de Bălți sunt alături de medici, eroii zilelor noastre, care cu mult sacrificiu salvează vieți omenești. Prin gesturile noastre simbolice dorim să transmitem un semnal, acestor îngeri în halate albe, că noi, cei dinafara pereților spitalelor, știm că nu le este ușor și că prețuim mult jertfa lor. Unii sunt lângă bolnavi, în spital, alții - în laboratoare bacteriologice. Toți luptă pentru sănătatea semenilor. Și știm că riscă mult. Apreciem enorm munca lor și le suntem recunoscători. De această dată am adus mici daruri pentru medicii care lucrează în Laboratorului Bacteriologic al Centrului de Sănătate Publică din Bălți. Vă rugăm să le transmiteți. Și vrem să le mulțumim, încă o dată, tuturor medicilor: vă mulțumim stimați medici și să fiți sănătoși!”. PS Antonie a donat Centrului de Sănătate Publică din Bălți și suma de 3 000 (trei mii) lei.

Domnul Veaceslav Chișlari, medic șef al Centrului de Sănătate Publică din Bălți, a mulțumit pentru daruri și donație, menționând că cele 5 000 (cinci mii) de lei, donate de Episcopia de Bălți în ziua de 6 aprilie, au fost de mare folos pentru acoperirea cheltuielilor legate de Laboratorul Bacteriologic. Domnul Chișlari a mulțumit Episcopiei de Bălți și pentru faptul că a suportat cheltuielile legate de cazarea și masa medicului virusolog venit, de la Chișinău la Bălți, în ziua de 6 aprilie, pentru a ajuta medicii bacteriologii din Bălți la însușirea metodei de diagnosticare a virusului Covid – 19.
Biroul de presă al Episcopiei de Bălți

 
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
19,4
Nori împrăștiați
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău