Medicii de la urgență au primit în dotare 20 de defibrilatoare din partea UNFPA

  • 17 August 2023 18:30
Medicii de la urgență au primit în dotare 20 de defibrilatoare din partea UNFPA

Medicii de la Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) au primit în dotare 20 de defibrilatoare. Dispozitivele au fost donate de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) și vor fi distribuite echipelor din localitățile aflate în apropierea frontierei cu Ucraina.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, dispozitivele semiautomate și portabile vor permite echipelor de asistență medicală urgentă (AMU) să acorde prompt ajutor medical persoanelor aflate în stop cardio-respirator.

Echipamentele determină automat ritmul cardiac, oferind personalului medical instrucțiuni vocale în scopul ghidării lor în efectuarea defibrilării și salvării pacienților în stare gravă.

Defibrilatoarele, în valoare de 475 de mii de lei, vor fi distribuite echipelor de AMU din localitățile aflate în apropierea frontierei cu Ucraina. 

În comunicat se menționează că UNFPA a donat, la începutul anului curent, 20 de ambulanțe noi, cu ajutorul cărora este acordată asistență medicală de urgență, atât localnicilor din zonele rurale, cât și persoanelor refugiate.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
20
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău