Medicii de la spitalul "Emilian Coțaga" au protestat la Ministerul Sănătății

  • 22 Februarie 2012 20:28
Medicii de la spitalul

Un grup de medici de la spitalul de copii "Emilian Coțaga" din Chișinău a protestat, miercuri, 22 februarie, la Ministerul Sănătății, față de demiterea directorului instituției, Gheorghe Grosu.

El a fost fost demis marți de  ministrul sănătății, Andrei Usatâi, după decesul unui copil pe masa de operații, din cauza unei erori medicale. 

Personalul spitalului a cerut anularea deciziei pentru că Gheorghe Grosu nu ar fi vinovat de tragicul incident.

Audio: Medici protestatari

Ministrul Sănătății, Andrei Usatâi, le-a explicat medicilor că fostul lor șef a comis mai multe erori grave după decesul copilului, survenit în timpul unei operații la amigdale.

Audio: Ministrul Sănătății, Andrei Usatâi

Ministrul Sănătății a adăugat că  acest caz a scos în evidență deficiențele de administrare a spitalului, care pun în pericol sănătatea pacienților.

Potrivit directorului adjunct al spitalui de copii ”Emilian Coțaga”, Tatiana Raba, instituția funcționează acum în regim normal.

Medicul care i-a administrat copilului o doză prea mare de anestezic, după cum a constat o expertiză a Ministerului Sănătății, a fost suspendat din funcție până la terminarea anchetei. Procuratura a deschis un dosar penal pe acest caz.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău