Medici și farmaciști, cercetați pentru punerea în circulație ilegală a substanțelor narcotice

  • 20 Mai 2022 14:56
Medici și farmaciști, cercetați pentru punerea în circulație ilegală a substanțelor narcotice

Șase suspecți, printre care medici și farmaciști, sunt cercetați penal pentru punerea în circulație ilegală a substanțelor narcotice în proporții mari pe teritoriul raionului Comrat. Polițiștii au efectuat 13 percheziții la domiciliile și birourile suspecților, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că a fost depistat un depozit plin cu cutii cu medicamente cu efect psihotrop, contrafăcute, cu termen de valabilitate expirat. De asemenea, au fost depistate și ridicate  telefoane mobile, utilaj artizanal de consumare a drogurilor,  zeci de seringi cu lichid străveziu, un pat de la armă,  cataloage pentru evidența persoanelor consumatoare de droguri,  mape cu acte de evidență contabilă și mijloace bănești obținute din activități ilegale.

Obiectele și substanțele ridicate urmează a fi supuse expertizei pentru a stabili cu exactitate tipul drogului și cantitatea exactă.

Cei șase figuranți pe dosar, printre care medici, farmaciști și consultanți de vânzări specializați pe medicamente, au vârstele cuprinse  între 30 și 50 de ani. Ei sunt cercetați în libertate, iar dacă vina le va fi demonstrată, aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău