Medici din Israel acordă ajutor refugiaților din Ucraina la Chișinău

  • 11 Martie 2022 18:18
Medici din Israel acordă ajutor refugiaților din Ucraina la Chișinău

Pe parcursul lunii martie, peste 60 de medici, paramedici și psihologi din Israel oferă ajutor refugiaților din Ucraina adăpostiți de Centrul religios Agudath Israel din Chișinău (Uniunea Israelului).

Mihail Finckel, director-adjunct al centrului, a precizat pentru IPN că specialiștii din Israel au venit în Republica Moldova prin intermediul Organizației Ihud Atsala.

„În fiecare zi, la centru vin aproximativ 300 de refugiați noi. Unii dintre ei merg mai departe – în România, Israel, Austria, Germania. În total, pe parcursul ultimelor două săptămâni, Centrul Agudath Israel din Chișinău a adăpostit peste 10 mii de refugiați ucraineni”, a specificat Mihail Finckel. 

Medicii și paramedicii israelieni au desfășurat și cursuri pentru voluntari din Republica Moldova care lucrează cu refugiați. I-au instruit cum să le acorde primul ajutor medical.

Potrivit directului-adjunct al Centrului Agudath Israel, lucrătorii medicali din Israel se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova atât timp cât refugiații ucraineni vor avea nevoie de ajutor.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău