Medici de la Centrul Mamei și Copilului, condamnați pentru malpraxis

  • 13 August 2015 17:10
Medici de la Centrul Mamei și Copilului, condamnați pentru malpraxis

Doi ginecologi-obstetricieni, moașa-șefă și șefa de studii la Catedra obstetrică și ginecologie din cadrul Centrului Mamei și Copilului au fost condamnați pentru încălcarea din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale, anunță Procuratura Generală.Potrivit anchetei, în octombrie 2011, în timpul unei nașteri, medicii nu ar fi monitorizat…

Doi ginecologi-obstetricieni, moașa-șefă și șefa de studii la Catedra obstetrică și ginecologie din cadrul Centrului Mamei și Copilului au fost condamnați pentru încălcarea din neglijență a regulilor și metodelor de acordare a asistenței medicale, anunță Procuratura Generală.

Potrivit anchetei, în octombrie 2011, în timpul unei nașteri, medicii nu ar fi monitorizat corespunzător evoluția travaliului și au aplicat cu întârziere procedeele de resuscitare a nou-născutului. În rezultatul inacțiunilor medicilor, a avut loc lezarea cerebrală definitivă a copilului nou-născut, care a suferit ''asfixie obstetricală gravă". La începutul acestui an, copilul a decedat.

În concluzia Centrului de Medicină Legală de la Chișinău se arăta că nu există culpa medicilor în acest caz. Procurorii au dispus efectuarea expertizei medico-legale de către Institutul Național de Medicină Legală din București, care a apreciat că evoluția travaliului nu a fost monitorizată corespunzător de către medici și ar fi putut fi eventual corectată prin efectuarea operației cezariene. Dosarul a fost remis instanței de judecată în octombrie 2013.

Prin sentința pronunțată astăzi de Judecătoria Botanica, medicul de gardă (medic-

obstetrician) a fost achitat, iar ceilalți trei medici au fost condamnați la cîte 2 ani închisoare cu suspendare și privarea de dreptul de a practica medicina timp de 4 ani.

Procurorii anunță că vor contesta achitarea medicului-obstetrician de gardă în secția respectivă, precum și vor solicita aplicarea unor pedepse mai aspre pentru ceilalți trei medici inculpați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău