Medici de familie din Cahul au primit ajutor de la UNICEF pentru lupta cu COVID-19

  • 04 August 15:48
Medici de familie din Cahul au primit ajutor de la UNICEF pentru lupta cu COVID-19

Primăria municipiului Cahul a primit ieri din partea Fondului Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) Moldova o nouă donație pentru lupta cu COVID-19. Ajutorul constă în două mii de halate și combinezoane, în valoare de peste două sute de mii de lei, pentru medicii de familie din localitate, transmite MOLDPRES.

Donația a fost transmisă de către primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, către ÎMSP Centrul de Sănătate Cahul.  

Edilul cahulean a mulțumit Uniunii Europene și UNICEF Moldova pentru receptivitate și susținerea localității în mai multe domenii. „Municipalitatea a fost și va fi mereu implicată pentru a ajuta instituțiile medicale, cadrele medicale care se expun cel mai mult la riscuri și contribuie la asigurarea sănătății publice a comunității noastre. Nu este ultima acțiune de acest gen, vom lucra în continuare cu partenerii noștri pentru a ajuta cu ce putem”, a relevat Nicolae Dandiș.

Donația face parte din complexul de acțiuni și proiecte în cadrul Programului ”EU4Moldova: regiuni-cheie”, finanțat de către Uniunea Europeană.

Programul susține consolidarea coeziunii economice, teritoriale și sociale în Republica Moldova, prin facilitarea creșterii social-economice locale incluzive și durabile și îmbunătățirea standardelor de viață ale cetățenilor din cele două regiuni cheie: municipiile Ungheni și Cahul și localitățile învecinate. Programul va susține cele două regiuni prin: eficientizarea guvernării - îmbunătățirea calității serviciilor și infrastructurii necesare; stimularea sectorului privat - sporirea investițiilor, îmbunătățirea economiei locale și crearea locurilor de muncă; încurajarea democrației participative - implicarea cetățenilor în procesele de guvernare democratică și consolidarea capacității acestora de a-și revendica drepturile.

Partenerii proiectului sunt Delegația UE în R. Moldova, UNICEF, ministerele Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Finanțelor, Economiei și Infrastructurii, Cancelaria de Stat, autoritățile publice centrale și locale din regiunile-cheie Ungheni și Cahul, grupuri și organizații ale societății civile, sectorul privat și asociații de afaceri, alte structuri, precum și cetățenii.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
19
Cer fragmentat
Umiditate:39 %
Vint:1,5 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
22
Sat
23

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău