Medicamentele care vor fi compensate cu 70% din 1 noiembrie

  • 30 Octombrie 2015 16:43
Medicamentele care vor fi compensate cu 70% din 1 noiembrie

De pe 1 noiembrie, mai multe medicamente pentru tratamentul bolilor cardiovasculare vor fi compensate în medie cu 70%, cu 20 p.p. mai mult decât era până acum.

Acestea sunt prevăzute în ordinul comun al Ministerului Sănătății și al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, transmite IPN.

Potrivit documentului, 11 denumiri de medicamente folosite în tratamentul hipertensiunii arteriale au fost mutate din categoria de preparate compensate cu 50% în cea cu procentul de compensare în medie cu 70%. Este vorba despre următoarele denumiri: amlodipinum, bisoprololum, enalaprilum, indapamidum, lisinoprilum, losartanum, ramiprilum, spironolactonum, torasemidum, verapamilum, metoprololum.

Prin această modificare se urmărește creșterea accesului persoanelor cu hipertensiune arterială la medicamente compensate. Aceste preparate medicamentoase sunt eliberate în toate farmaciile contractate de CNAM, în baza rețetei prescrise de medicul de familie.

Pentru acoperirea financiară a ratei majorate de compensare a medicamentelor sus-menționate, până la finele acestui an vor fi alocate 4 milioane de lei din Legea fondurilor AOAM pentru 2015.

În prezent, din fondurile de asigurare obligatorie de asistență medicală sunt compensate un număr de 87 de denumiri comune internaționale de medicamente, dintre care 19 sunt destinate tratamentului maladiilor cardiovasculare.

Lista poate fi găsită aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:3,6 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău