Medicament periculos pentru persoanele infectate cu coronavirus. Avertismentul lansat de OMS

  • 17 Martie 2020 15:10
Medicament periculos pentru persoanele infectate cu coronavirus. Avertismentul lansat de OMS

Persoanele care au suspiciunea că au contractat noul coronavius nu ar trebui să ia popularul medicament ibuprofen fără consultarea medicului, a transmis marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS), evidențiind existența unor cercetări în desfășurare privind posibile efecte negative, relatează DPA, preluat de Digi24.

Intr-o conferință de presă susținută la Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a spus că nu există studii recente care să stabilească o legătură între acest medicament antiinflamator și creșterea ratei mortalității, dar a adăugat că experții analizează în prezent chestiunea. "Recomandăm paracetamol, nu ibuprofen în automedicație", a declarat Lindmeier, citat de Agerpres.

Mesajul transmis de OMS vine după ce oficiali francezi din domeniul sănătății au atras atenția să nu se folosească medicamente antiinflamatoare nesteroidiene împotriva bolii COVID-19 declanșate de coronavirus. Acest grup de medicamente include ibuprofenul, aspirina și altele.

Un articol recent din publicația medicală The Lancet a avansat ipoteza că unele medicamente, inclusiv ibuprofenul, ar putea reprezenta un risc pentru pacienții bolnavi de COVID-19 care suferă de asemenea de hipertensiune sau diabet.

Christian Lindmeier a declarat totodată că doi angajați ai OMS au fost infectați cu noul coronavirus, SARS-CoV-2, care cauzează boala respiratorie COVID-19.

Câteva sute de angajați ai OMS au început de marți să lucreze de acasă.

Agenția de sănătate a ONU nu mai invită jurnaliști la birourile sale pentru a-i informa în legătură cu ultimele evoluții privind pandemia de coronavirus, ci își transmite conferințele de presă pe rețelele de socializare.

Sursa:Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău