Medicament experimental contra cancerului de sân

  • 15 Octombrie 2014 11:22
Medicament experimental contra cancerului de sân

Palbociclib, un medicament experimental contra cancerului de san va intra în Statele Unite ale Americii, într-o procedură accelerată de testare, ultima inainte de posibila lansare pe piață, potrivit unui anunt al companiei farmaceutice, potrivit Mediafax.

Agenția americană pentru medicamente (FDA) a decis sa acorde Palbociclib "o testare prioritară", a anunțat Pfizer, compania farmaceutică ce deține produsul, într-un comunicat.

Decizia FDA înseamnă ca analizarea in vederea aprobarii acestui tratament va dura doar sase luni, nu 10 luni cum ar fi fost în mod obițnuit, verdictul agentiei americane pentru medicamente fiind asteptat pe 13 aprilie 2015.

In aprilie anul acesta, Pfizer a anuntat ca un test clinic a aratat ca Palbociclib incetineste dezvoltarea cancerului de san in stadiu avansat. Administrat impreuna cu un alt medicament anti-canceros aflat deja pe piata, tratamentul experimental al Pfizer a dus la stoparea dezvoltarii tumorilor canceroase timp de 20 de luni, in medie.

Potrivit analistilor citati de AFP, noul medicament ar putea genera vanzari de peste 4 miliarde de dolari pe an, incepand din 2020.

Pfizer, care a pierdut titlul de companie farmaceutica numarul unu la nivel mondial, in favoarea elvetienilor de la Novartis, este in cautarea unui nou mod de a creste. Cea mai mare parte a medicamentelor sale, responsabile de vanzari de un miliard de dolari pe an, in medie, vor intra in domeniul public in urmatorii trei ani (dreptul exclusiv de a produce un anumit medicament nu va mai apartine Pfizer, n.r).

Compania farmaceutica mizeaza pe domeniul oncologic, imunoterapie si pe cresterea externa cu ajutorul achizitiilor pentru a se relansa.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău