Medic veterinar de la Bălți, cercetat pentru că și-ar fi însușit abuziv sute de kilograme de carne

  • 14 Iunie 2022 17:37
Medic veterinar de la Bălți, cercetat pentru că și-ar fi însușit abuziv sute de kilograme de carne

Un medic veterinar din cadrul serviciului diagnostic de laborator al Direcției teritoriale pentru siguranța alimentelor din Bălți este cercetat într-un dosar de abuz de serviciu. Acesta este bănuit că și-ar fi însușit abuziv sute de kilograme de carne sub pretextul că erau prelevate ca probe de laborator la eliberarea autorizațiilor sanitar-veterinare, fapt ce ar fi cauzat prejudicii considerabile agenților economici, transmite IPN.

Centrul Național Anticorupție precizează într-un comunicat de presă că agenții economici din municipiul Bălți aduceau la laborator carnea care urma să fie vândută în piețele din oraș pentru a fi testată și a li se elibera autorizații sanitar-veterinare. Medicul veterinar ar fi prelevat ca probe cantități de carne mai mari decât prevede norma sanitară legală, iar carnea în surplus și-ar fi însușit-o abuziv și contrar obligațiilor sale de serviciu. Aceasta era ulterior comercializată unor persoane de încredere din anturajul său. S-a stabilit că în perioada ianuarie 2021 - februarie 2022, funcționarul ar fi colectat zeci de kilograme de carne zilnic, cauzând daune în proporții considerabile agenților economici.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat astăzi acțiuni de urmărire penală în biroul de serviciu, automobilul și la domiciliul suspectului. Acasă la medicul veterinar au fost găsiți 15 mii de euro, peste 15 mii de dolari, 7 600 de franci elvețieni și 3 mii de lei moldovenești, proveniența cărora urmează a fi stabilită. Bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore și a fost escortat la CNA pentru audieri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău