Medic din România, mesaj pentru cetățenii R.Moldova: „Ne sunteți dragi, sunteți ca frații noștri”

  • 08 Mai 2020 15:45
Medic din România, mesaj pentru cetățenii R.Moldova: „Ne sunteți dragi, sunteți ca frații noștri”

Giorgiana Matei este unul dintre medicii din România care a trecut Prutul pentru a lupta cot la cot cu colegii din Republica Moldova contra COVID-19. Tânărul medic este familiarizat cu realitatea sanitară din stânga Prutului pentru că lucrează și ca medic de pe elicopterul SMURD care salvează viețile pacienților grav bolnavi din Republica Moldova. Nu a ezitat o clipă să se înscrie voluntar în misiunea destinată combaterii pandemiei pentru că Republica Moldova ocupă un loc special în inima ei.

Am venit să ajutăm, am primit un telefon că se recrutează voluntari pentru Republica Moldova, iar în aproximativ trei-patru ore am răspuns afirmativ. Suntem cinci medici specialiști cu experiență care am venit voluntar aici și pentru că ne sunteți dragi, sunteți ca și frații noștri”, a declarat Giorgiana Matei, citată de TVR Moldova.

Medicul a precizat că misiunea din România a venit cu propriile echipamente de protecție pentru că în Republica Moldova sunt greu de găsit și sunt necesare medicilor din teritoriu.

Noi am venit cu echipamentele noastre din România pentru că știm că peste tot există o criză de echipamente. Nu vrem să creăm o discordanță, să folosim niște echipamente care s-au obținut cu greu, într-adevăr. Ne simțim protejați în echipamentele acestea, dar și echipamentele lor sunt la fel de bune. Doar că noi ne-am adus de acasă ca să nu trebuiască să folosim ceea ce și aici s-a obținut cu greu”, a explicat Giorgiana Matei.

Giorgiana Matei este medic-specialist în medicină de urgență la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași și face parte din echipa de 41 de medici, asistenți și paramedici veniți din România în Republica Moldova pentru a trata cazurile grave de Covid-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău