Media zilnică a infectărilor în SUA, redusă la jumătate în ultimele zile față de nivelul din decembrie

  • 15 Februarie 2021 08:22
Media zilnică a infectărilor în SUA, redusă la jumătate în ultimele zile față de nivelul din decembrie

Media cazurilor noi de coronavirus înregistrate în SUA s-a redus la jumătate în ultimele zile față de cel înregistrat în decembrie, dar experții avertizează că numărul de noi infecții rămâne ridicat și că măsurile sanitare în vigoare trebuie menținute, notează Reuters.

Media mobilă pe sapte zile din Statele Unite a depășit 200.000 de infecții zilnice în cea mai mare parte a lunii decembrie și a urcat în jurul valorii de 250.000 de cazuri zilnice în ianuarie, potrivit datelor raportate de Universitatea John Hopkins. Această medie a scăzut sub pragul de 100.000 de cazuri vineri, pentru prima dată de la 4 noiembrie și s-a menținut sub această cifră sâmbătă.

"Avem în continuare în jur de 100.000 de noi cazuri pe zi și între 1.500 și 3.500 de decese pe zi. Numărul infecțiilor rămâne de două ori și jumătate mai ridicat decât ceea ce am avut vara trecută. Este încurajator să vedem că tendința este în scădere, dar punctul de plecare pentru acest declin rămâne extrem de ridicat. Nu trebuie să lăsăm garda jos", a reamintit directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, Rochelle Walensky, în cursul unei emisiuni a canalului american NBC, scrie Agerpres.

Rochelle Walensky a adăugat că noile mutații, printre care cea descoperită în Marea Britanie, ar putea duce la o creștere a numărului de cazuri și decese

Statele Unite au înregistrat 27,5 milioane de cazuri de COVID-19 și mai mult de 484.000 de decese atribuite bolii de la începutul pandemiei, potrivit datelor raportate de Universitatea Johns Hopkins.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:86 %
Vint:6,69 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău