MECC: În contextul prelungirii stării de urgență, nu putem vorbi despre reluarea activității grădinițelor

  • 24 Iunie 2020 12:50
MECC: În contextul prelungirii stării de urgență, nu putem vorbi despre reluarea activității grădinițelor

Secretara de Stat a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Natalia Grîu, a declară că în contextul în care situația de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe data de 15 iulie, se amână și reluarea activității grădinițelor.

Din punctul nostru de vedere este necesar să depunem tot efortul ca grădinițele să fie redeschise. În contextul în care situația de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe data de 15 iulie, desigur că nu putem vorbi despre reluarea activității grădinițelor. Este un domeniu pe care noi nu-l putem influența, dar MECC a elaborat un set normativ care ar reglementa cum s-ar întâmpla acest lucru”, a menționat Grîu pentru Ziarul de Gardă.

Autoritățile publice locale au dreptul să decidă politica de înmatriculare a copiilor. Acest proces va avea loc reeșalonat, inițial vor fi deschise doar câteva grupe și cu selectarea inițială a copiilor a căror părinți au avut de suferit în urma crizei provocate de COVID-19.

Instituțiile preșcolare ar putea fi redeschise total sau parțial

MECC a elaborat un ghid, ce întrunește condițiile necesare pentru a permite redeschiderea grădinițelor, la care a participat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică, Consiliul Autorităților Publice din Moldova, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor, reprezentanți ai APL, direcțiilor de învățământ și cu suportul logistic al UNICEF.

Printre condițiile necesare pentru redeschiderea grădinițelor, conform ghidului, toți copiii și angajații acestor instituții vor efectua un control medical, doar copiii vaccinați vor putea admiși la grădiniță, instituțiile vor fi dotate cu termometre digitale și alte utilaje necesare privind controlul infecției, fiecare grupă va fi constituită din cel mult 10 copii, iar angajații grădinițelor nu vor depăși vârsta de 63 de ani.

Sursa: zdg.md

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău