MEC: Începând cu anul școlar 2024-2025, elevii din Republica Moldova vor studia despre energie și climă

  • 07 Martie 15:46
MEC: Începând cu anul școlar 2024-2025, elevii din Republica Moldova vor studia despre energie și climă

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a anunțat astăzi, 7 martie, că elevii din Republica Moldova vor studia, începând cu anul școlar 2024-2025, despre energie și climă, în cadrul unor module inserate în discipline școlare precum Fizică, Geografie, Educație pentru societate, Dezvoltare personală.

Elevii vor învăța atât teoretic, cât și practic despre legile fizicii, fenomenele geografice și atmosferice, impactul lor practic în utilizarea energiei durabile, cum să colecteze separat deșeurile, să recicleze și să reducă amprenta de carbon.

„Vrem să educăm generații care conștientizează provocările din sectorul energiei și problemele de mediu, care promovează un stil de viață sustenabil”, susține Cristina Pereteatcu, Secretară de Stat la Ministerul Energiei.

„Ministerul Educației și Cercetării susține conceptul proiectului de inserție a educației despre energie și mediu în școli, astfel ca elevii să fie capabili să contribuie la asigurarea sustenabilității”, afirmă Valentina Olaru, Secretară de Stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Pachetul educațional include 84 de produse didactice – ghiduri metodologice și proiecte de lecții, elaborate de cadrele didactice și experți în domeniul energeticii și mediului. Profesorii care manifestă interes față de subiect sunt invitați să participe în procesul de testare a resurselor didactice. Aceștia vor beneficia de ateliere de formare profesională.

Potrivit MEC, modulele sunt elaborate cu susținerea Uniunii Europene și PNUD Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Energiei, Ministerul Mediului și Președinția Republicii Moldova.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău