MEC a anunțat câștigătorii Olimpiadei Republicane de Ecologie. 18 elevi din Chișinău și șase raioane ale Republicii Moldova, premiați

  • 26 Februarie 12:36
MEC a anunțat câștigătorii Olimpiadei Republicane de Ecologie. 18 elevi din Chișinău și șase raioane ale Republicii Moldova, premiați

Învingătorii Olimpiadei Republicane la Ecologie au fost anunțați duminică, 25 februarie, în cadrul unei festivități de premiere. Ediția din anul curent a concursului a întrunit circa 80 de participanți, elevi și profesori din întreaga țară.

Potrivit MEC, comisia de jurizare a evaluat fiecare proiect și a înaintat pentru premiere 18 elevi, autori ai 10 proiecte învingătoare.

Premianții Olimpiadei sunt elevi ai unor instituții de învățământ din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Cahul, Chișinău, Criuleni, Drochia, Ialoveni și Ungheni.

Lista premianților Olimpiadei Republicane la Ecologie 2024 poate fi accesată aici.

Prezent la evenimentul de premiere, Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării, a felicitat participanții, exprimându-și recunoștința pentru efortul depus de către elevi și profesori în realizarea proiectelor de cercetare ce au potențial de a contribui la îmbunătățirea situației ecologice și promovarea activismului privind grija față de mediul înconjurător. „Sunteți dispuși să munciți mai mult, să faceți mai mult, și lucrurile astea trebuie celebrate, pentru că acesta este modelul de elev și modelul de cetățean pe care vrem să îl vedem -  oameni activi, cărora le pasă, care au pasiune și care sunt gata să facă un supraefort pentru a obține ceva mai mult”, a menționat Dan Perciun.

Amintim că, la competiția din acest an, s-au înscris 31 de proiecte elaborate de 58 de elevi, ghidați de 29 de profesori coordonatori. Criteriile de evaluare pentru proiectele participante au fost: calitatea prezentării, creativitatea/originalitatea, fezabilitatea, metodele științifice/managementul datelor, competențele de cercetare și efortul depus, înțelegerea proiectului etc.

Citiși și: Peste 60 de elevi din Republica Moldova participă la Olimpiada Republicană de Ecologie

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău