MEC: „La Marea Dictare Națională toți participanții vor fi echipați corespunzător”

  • 29 August 18:42
MEC: „La Marea Dictare Națională toți participanții vor fi echipați corespunzător”

Cea de-a doua ediție a Marii Dictări Naționale, care se desfășoară la Chișinău cu prijelul Zilei Limbii Române, va avea loc pe 31 august. Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova informează cei 1.500 de participanți înscriși la dictare că toți vor fi exhipați corespunzător, fiecare dintre primind foi, pixuri, apă și chipiuri.

MEC amintește că astăzi, 29 august, este ultima zi de înregistrare la eveniment, accesând următorul formular.

Apropos, cei mai buni vor fi recompensați! Participanții care se vor remarca prin calitatea dictării vor fi premiați în cadrul unei ceremonii publice, în luna septembrie. Le mulțumim, în mod deosebit, partenerilor noștri pentru generozitatea lor în oferirea premiilor. Aceștia sunt Arena Chișinău, Editura Cartier, rețeaua de librării Librarius, Teatrul Republican „Luceafărul”, apa Nordica și Orange”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a MEC. 

Concursul se va desfășura sâmbătă, 31 august, cu începere de la ora 9:00, în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, acolo unde sunt așteptați circa 1.500 de participanți de toate vârstele, de aproape trei ori mai mulți ca la ediția de anul trecut. 

Evenimentul este organizat de Ministerul Educației și Cercetării, sub egida Președinției, și are ca scop „sărbătorirea limbii române și promovarea vorbirii și scrierii corecte în rândul tuturor cetățenilor”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
19,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:5,14 m/s
Sun
16
Mon
16
Tue
20
Wed
20
Thu
18
Arhivă Radio Chișinău