McDonald’s refuză să renunțe la folosirea paielor din plastic

  • 25 Mai 2018 14:16
McDonald’s refuză să renunțe la folosirea paielor din plastic

Acționarii McDonald's s-au întâlnit la reuniunea anuală a companiei, cu grupul activist SumOfUs, care a cerut firmei să prezinte un raport cu privire la demersurile pe care le face pentru a scoate din uz paiele de plastic, însă McDonald's a refuzat această solicitare, relatează BBC, potrivit Mediafax.

Proiectul, susținut de grupul activist SumOfUs, a obținut mai puțin de 8% din voturi la reuniunea anuală a companiei, grupul precizând la finalul întâlnirii că votul nu a fost surprinzător, iar compania a răspuns măsurii spunând că este „inutilă” și „redundantă”.

SumOfUs a presat gigantul din industria fast-food să pună renunțe la folosirea paielor de plastic, din cauza impactului pe care acestea îl au asupra mediului și a vieții sălbatice, grupul organizând o petiție online pe această temă, care a atras aproape 500.000 de semnături.

Propunerea, prezentată de un mic acționar și publicată într-o notă transmisă către reglementatorul pieței americane de capital (SEC) în aprilie, a susținut că McDonald's s-ar putea confrunta cu o reacție a consumatorilor din motive de mediu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău