Maxim Lebedinschi a venit cu o reacție la acuzațiile legate de decizia CEC privind numărul de secții de votare care vor fi deschise pentru diaspora la alegerile parlamentare anticipate

  • 05 Iunie 2021 17:54
Maxim Lebedinschi a venit cu o reacție la acuzațiile legate de decizia CEC privind numărul de secții de votare care vor fi deschise pentru diaspora la alegerile parlamentare anticipate

Secretarul Comisiei Electorale Centrale (CEC), Maxim Lebedinschi, a venit cu o reacție la acuzațiile legate de decizia CEC privind numărul de secții de votare care vor fi deschise pentru diaspora la alegerile parlamentare anticipate.

„CEC și-a făcut lucrul reieșind din prevederile normative și situația reală, nu bazată pe promisiunile date de politicieni, sau în scop de a agita cetățenii Republicii Moldova cu acțiuni ce nu pot fi realizate. Deja pe parcursul examinării am început sa primesc amenințări și insulte din partea persoanelor afiliate politic.După am văzut că deja suntem catalogați și etichetați în tot felul chiar și de Președintele țării. Astfel, comunic că CEC nu adoptă Hotarîri sa fie pe placul cuiva, sau Hotarîri populiste”, a afirmat Maxim Lebedinschi.
 
El a calificat acuzațiile respective ca fiind „presiune în privința membrilor CEC și intervenție inadmisibilă în activitatea acestora”.
 
Menționăm că refuzul CEC de a deschide mai multe secții de votare în străinătate pentru alegătorii din diaspora și propunerea lui Maxim Lebedinschi în acest sens au stârnit critici din partea președintelui Maia Sandu, PAS și Platforma DA. Formațiunile politice au anunțat că vor contesta hotărârea, acuzând încălcări ale Codului Electoral. CEC a decis să deschidă 139 de secții de votare pentru diaspora, număr identic cu cel stabilit pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020. 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău