Mauritius - Papa Francisc a cerut ca tinerii să ocupe un loc central în societate

  • 09 Septembrie 2019 20:00
Mauritius - Papa Francisc a cerut ca tinerii să ocupe un loc central în societate

Papa Francisc a insistat luni ca tinerii să se afle în centrul societății, cu ocazia liturghiei oficiate în fața a zeci de mii de credincioși reuniți în dreptul catedralei Marie Reine de la Paix din Port Louis, capitala insulei Mauritius unde a făcut o scurtă vizită de opt ore, relatează EFE, preluat de Agerpres.

Papa Francisc a venit pe această insulă din Oceanul Indian din Madagascar, unde se va reîntoarce în cursul după-amiezii pentru a lua marți avionul spre la Roma.

În Mauritius, o insulă cu o mare pondere de imigranți, există o conviețuire pașnică între diferitele confesiuni. Aproape jumătate din populație este hindusă, în urma venirii imigraților indieni în timpul dominației britanice, în timp ce catolicii reprezintă 28 %, musulmanii 18 %, un mic procent fiind reprezentat de religii tradiționale africane.

La liturghia oficiată de papă au asistat și reprezentanți ai diferitelor confesiuni, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, Praadep Goburdhone.

În timpul slujbei, Sfântul părinte a rememorat figura misionarului francez Jacques Laval, căruia i-a vizitat mormântul, și care a venit pe insulă în 1841 și s-a îngrijit de cei săraci și de indigeni și este venerat inclusiv de adepții altor religii.

Papa Francisc a vorbit și despre necesitatea reînnoirii Bisericii, referindu-se mai ales la tinerii care, prin vitalitatea și dăruirea lor pot aduce frumusețea și prospețimea proprie a tinereții atunci când comunitatea creștină este sfidată".

Și a cerut în primul rând "să li se dea un loc în centrul comunității și societății noastre".

"Ei, tinerii noștri, sunt prima noastră misiune", a exclamat papa care a făcut apel la Biserică să se apropie de ei, "dar nu de la distanță, ci învățând să le facă loc, ascultând limbajul și povestirile lor". Și a insistat în fața celor 100.000 de credincioși, potrivit organizatorilor, ca "tineri să nu fie furați Bisericii".

La încheierea liturghiei, papa a transmis salutul său celor încarcerați în această țară și care i-au scris o scrisoare, precum și credincioșilor din teritoriile vecine precum Seychelles, Reunión, sau insulele Comore.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău