Măsurile propuse de Spania pentru intensificarea rolului NATO în Irak

  • 12 Februarie 2020 18:48
Măsurile propuse de Spania pentru intensificarea rolului NATO în Irak

Spania este pregătită să participe la intensificarea rolului Alianței Nord-Atlantice în Irak Va aloca atribuții suplimentare militarilor din cadrul coaliției antiteroriste conduse de SUA, scrie Mediafax.ro

"Spania acceptă ca, în prima etapă, trupele noastre, staționate în zona Besmayah, în apropiere de Bagdad, să fie plasate sub egida NATO", a declarat miercuri ministrul spaniol al Apărării, Margarita Robles.

Miniștrii Apărării din statele membre NATO urmează să aprobe intensificarea rolului Alianței Nord-Atlantice în Irak.

NATO are deja o misiune de 500 de persoane în Irak, care se ocupă de antrenarea membrilor serviciilor de securitate irakiene.

Alianța Nord-Atlantică analizează posibilitatea intensificării misiunii de instruire din Irak pentru a reduce sarcinile coaliției antiteroriste conduse de Statele Unite.

 

Alianța Nord-Atlantică și coaliția antiteroristă au misiuni de instruire a serviciilor de securitate irakiene, dar ambele sunt suspendate din cauza crizei generate de asasinarea de către Statele Unite a unui comandant militar iranian în Bagdad. În contextul crizei, președintele SUA, Donald Trump, a cerut Alianței Nord-Atlantice să se implice mai mult în Orientul Mijlociu.

Sursa:MEDIAFAX.RO

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău