Măsurile de susținere a mediului de afaceri în stare de urgență vor deveni valabile prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale

  • 24 Martie 2020 09:30
Măsurile de susținere a mediului de afaceri în stare de urgență vor deveni valabile prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale

Măsurile elaborate de Guvern pentru susținerea mediului de afaceri în perioada crizei generate de răspândirea infecției cu COVID-19 vor fi aprobate prin decizia Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale. „Aceste măsuri sunt necesare acum, când agenții economici au termene pentru plata impozitelor, alte proceduri, și au nevoie de siguranță și sprijin”, a declarat prim-ministrul Ion Chicu, după ședința de luni seara a Comisiei, transmite MOLDPRES.

În mod special, premierul s-a referit la moratoriul asupra tuturor controalelor de stat pe perioada stării de urgență. Or, în această perioadă, se va suspenda controlul fiscal, financiar, privind calitatea produselor/serviciilor, parametrii tehnologici și/sau cerințele specifice pentru genul de activitate desfășurat, precum și controlul privind respectarea normelor de protecție a muncii.

Acestea și alte măsuri, elaborate de Ministerul Finanțelor, vor intra în vigoare în urma aprobării de către Comisia pentru Situații Excepționale din Republica Moldova.

În perioada stării de urgență (17 martie-15 mai 2020) dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.

De la instituirea stării de urgență, Comisia s-a întrunit de trei ori, luând decizii necesare pentru asigurarea ordinii în stat, respectarea hotărârilor autorităților și diminuarea stării de criză, provocată de răspândirea coronavirusului de tip nou COVID-19.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău